Παθολογικό Ιατρείο

Βρασίδα 3, Αθήνα Χίλτον

211 013 66 86
6945 140 231
Δευ : 17.00 - 20.00
Τρι : 11.00-14.00 , 17.00-20.00
Τετ : 11.00 - 14.00
Πεμ : 11.00-14.00 , 17.00-20.00
Παρ : 17.00 - 20.00
* Κατόπιν ραντεβού
 

Dr Αγγελική Κασκαρά

Ειδική Παθολόγος


Συνεργάτης Παθολόγος Ιασώ General και Νέον Αθήναιον

2009-2013

Clinical Research Associator για την Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα (Ε.Ο.Ε.Ο.)

2001-2006

Α' Παθολογική Κλινική Νοσ. Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.
Τμήμα Λοιμώξεων Νοσ. Αττικόν
Α' Καρδιολογική Κλινική Νοσ. Ευαγγελισμός
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νοσ. Ευαγγελισμός
Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής

1997

Ιατρική Σχολή Πανεπισημίου Πατρών

Είμαι ειδική παθολόγος.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Αποφοίτησα με «Άριστα» από το Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Πατρών. Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών από όπου έλαβα το πτυχίο της ιατρικής με «Λίαν Καλώς». Στο τέταρτο έτος των σπουδών μου παρακολούθησα, στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Helmsic, τις εργασίες της οφθαλμολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου της Μπολώνια στην Ιταλία όπου μου δώθηκε η ευκαιρία να συνδιαλαγώ με φοιτητές από όλο τον κόσμο και να ταξιδέψω σε όλη τη χώρα. Κατά τη ολοκλήρωση των σπουδών μου συνειδητοποίησα την αγάπη μου για την ειδικότητα της παθολογίας διότι περιλαμβάνει την καθολική και σφαιρική αντιμετώπιση του ανθρώπου και των παθήσεων του.

Επί 2 έτη εργάστηκα ως αγροτική ιατρός στα πλαίσια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου Κορινθίας ( Περιφερειακό Ιατρείο Λυγιάς) και Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου Ηλείας (Περιφερειακό Ιατρείο Λάλα) όπου αντιμετώπισα επιτυχώς πολλά επείγοντα περιστατικά από όλο το εύρος της παθολογίας .

Εργάστηκα στο Νοσοκομείο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. στην Αθήνα επί 5 έτη όπου και εκπαιδεύτηκα στην ειδικότητα της Παθολογίας. Ολοκλήρωσα επιτυχώς τμήμα της εκπαίδευσής μου στο Τμήμα Λοιμώξεων της Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Αττικόν με την Ελένη Γιαμαρέλλου, στην Α Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός με τον Αντώνη Μανώλη και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός με τον Χαράλαμπο Ρούσσο. Ταυτόχρονα, ξεκίνησα την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής. Το ερευνητικό μου ενδιαφέρον στράφηκε στην ανεύρευση παραγόντων που θα μπορούν να προγνώσουν και να προβλέψουν την ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία ασθενών με καρκίνο παχέος εντέρου και δημοσίευσα τις εργασίες μου σε συνέδρια ογκολογίας τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Επί 5 έτη εργάστηκα ως επιστημονική συνεργάτιδα στην Α' Ογκολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ιασώ General όπου ασχολήθηκα επιτυχώς με την εκτίμηση, θεραπεία και παρακολούθηση ογκολογικών ασθενών. Ήμουν επίσης υπεύθυνη για την παρακολούθηση και χορήγηση του ερευνητικού εμβολίου των πεπτιδίων της Τελομεράσης (H-TERT) ως ανοσοθεραπεία σε ογκολογικούς ασθενείς με χημειοανθεκτικά νεοπλάσματα. Το ίδιο διάστημα οργάνωσα, συντόνισα, επιμελήθηκα και έλεγξα τις παρεμβατικές μελέτες ογκολογικών φαρμάκων της Ελληνικής Ογκολογικής Ερευνητικής Ομάδας (Ε.Ο.Ε.Ο.) στις ογκολογικές κλινικές διαφόρων νοσοκομείων σε πανελλήνια κλίμακα.

Ως ειδική παθολόγος ήμουν υπεύθυνη εφημερίας του Παθολογικού Τομέα και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Ιασώ General επί 3 έτη ενώ πλέον εργάζομαι ως εξωτερική συνεργάτιδα στο παραπάνω νοσοκομείο όπου ασχολούμαι με την εκτίμηση, διάγνωση, θεραπεία αλλά και νοσηλεία παθολογικών ασθενών. Παρακολουθώ ανελλιπώς την διεθνή βιβλιογραφία και τα συνέδρια προκειμένου να ενημερώνομαι για τις τρέχουσες ιατρικές εξελίξεις. Το ενδιαφέρον μου επίσης στρέφεται ιδιαίτερα στο Σακχαρώδη Διαβήτη, στις Λοιμώξεις, στην Αρτηριακή Υπέρταση και στον Γηριατρικό ασθενή. Η υψηλής ποιότητας φροντίδα των αναγκών των ασθενών μου είναι κύρια προτεραιότητά μου, εναρμονισμένη με το ήθος μου και την αγάπη μου για το λειτούργημα της ιατρικής την οποία ασκώ με ιδαίτερη χαρά, υπομονή και επιμονή.